Denham The Jeanmaker

Jason Denhamdenham-store-opening-01

Soms loop je toevallig ergens binnen en ben je helemaal flabbergasted over de set-up van de winkel, de collectie, de service, de details, kortom op dat moment klopte alles. We hebben het over Denham jeans. Tuurlijk kenden wij dit jeans merk al en komen we het redelijk vaak tegen in het straatbeeld. Maar nooit hadden we de tijd genomen eens goed naar dit merk en de filosofie erachter te kijken. Well that’s all in the past now! Denham snapt het, gasten!!

De oprichter van van het 5 jaar oude Denham is de Brit Jason Denham. Zoals Denham zich profileert en staat gebeurd niet zomaar. Jason heeft een duidelijke filosofie, denk- en werkkwijze als het gaat om het creëren van toffe jeans en het aan de man brengen ervan. Het draait bij Denham allemaal om het product en de details die het product helemaal compleet maken. De knopen, de zakken (binnen en buiten), labeling, de rivets, de naden, stiksels, etc. Je kan alleen maar dit soort details aanpakken als je een echt Jeans-O-Fiel bent. Dus… zoals we al zeiden Denham snapt het to the fullest!
Het komt dus niet uit de lucht gevallen Jason Denham is gevormd door:
– gewerkt te hebben bij Pepe Jeans, Londen. Toen Pepe Jeans zeventien jaar geleden naar Amsterdam verhuisde, verhuisde hij mee. En hij is niet meer weggegaan.
– op z’n 29ste besloot Denham te gaan ondernemen en startte zijn eerste bedrijf in Amsterdam genaamd: Clinic+, een consultancybureau dat klanten als LVMH, Pepe Jeans en Ben Sherman adviseerde op het gebied van jeans. Na een jaar of vijf gedaan realiseerde hij zich dat hij alleen maar andermans problemen aan het oplossen was. En besloot dat hij het eigenlijk zelf wel beter kon. A headstrong state of mind. We salute that kind of action.
– In 2002 statte hij jeanslabel Blue Blood samen met compagnon Steve te Pas. In 2009 werd Blue Blood officieel failliet verklaard. Urban Trends Trading, het bedrijf van de winkelketens Frontrunner en Subzero, nam Blue Blood over en maakte een doorstart.
– 2008, Denham is born!

Jason baseert zijn ontwerpen door goed te kijken naar wat de oude meesters / brands hebben gedaan en geeft hier, met succes, een hedendaagse twist aan. Bob Marley zei het al: Don’t know your past, don’t know your future. And Mr. Denham gets that. Zo schijnt hij in zijn kantoor omringt te zijn met diverse oude spijkerbroek modellen, de eerste travelbag van het merk Louis Vuitton en een schaar van Andy Warhol.
Trouwens, het logo van Denham is afgeleid van een schaar uit 1550, één van de collectors items in Jason’s verzameling.

Denham wordt anno 2013 in ongeveer 20 landen verkocht en geeft zelf act de présence in Amsterdam (NL), London (GB), Tokyo en Osaka (JPN).
Onze favoriete Denham jeans voor nu is de 14oz Japanse ring-spun selvedge denim met een rode selvedge listing.

WATCH: DENHAM | THE BIRTH OF THE BRAND

WATCH: DENHAM | WHAT MAKES A DENHAM JEAN?

A CHANGE IS AS GOOD AS REST & THIS STORE CHANGES OFTEN

DENHAM Concept Store_1

DENHAM Concept Store_5

DENHAM Concept Store_2DENHAM Concept Store_3