Got… Water? Honda – FCX Clarity

honda_fcxrefuel.jpg

Eindelijk.. Eindelijk.. Eindelijk!! Let’s get this baby in production Honda!
Sinds 2006 zijn er een aantal autofabrikanten die flink wat cash aan research besteden om een 100% schone auto op de markt te brengen. Waterstof schijnt het brandstof te zijn.

Na jaren sleutelen heeft Honda het voor elkaar gekregen een betaalbare waterstof gedreven auto te ontwikkelen. Naam: Honda FCX Clarity oftewel de Honda H2O. Qua model ziet hij eruit als de grote broer van de Prius. In de US is hij al te leasen, maar er is een dikke wachtlijst van hier tot Tokyo.. if you catch my drift.

Honda verwacht de FCX Clarity tussen 2014 en 2017 in de Nederland op de markt te brengen.

Alright.. Na het doorslaand succes van de Prius staat Honda bekend als een van de meest innovatieve autofabrikanten als het gaat om duurzame initiatieven. Om de Honda – FCX Clarity, wereld’s eerste mass production car dat loopt op geperste waterstof (compressed hydrogen) i.p.v. benzine of diesel, te promoten moest er iets cools bedacht worden om de zuiverheid van dit model aan te tonen.

Leo Burnett Melbourne kwam met het idee om een nieuw merk drinkwater op de markt te brengen, let wel dit water is gemaakt van de uitstoot van de Honda – FCX Clarity.
En hoe anders dan deze nieuwe bottled water H2O te noemen. Het eerste bottled water merk gecreëerd door een autofabrikant. Blijkt dat dit water ook serieus te drinken is.

Jason Miller, Honda Australia’s General Manager of Communications & Customer Service zegt:
We believe in ‘The Power of Clever Thinking.’ Our work designing cars like the FCX is the embodiment of this ethos. H2O is an engaging way for us to demonstrate our commitment to reducing our environmental footprint to people, instead of simply telling them.

So… got water..?

Honda - FCX Clarity_ H2O_bottles

It’s here!: Honda – FCX Clarity “Honda H20”