Kate Spade 2013

Kate Spade New Yorkkate-spade-logo

Als je een paar keer in New york bent geweest is de kans groot dat je het merk Kate Spade een paar keer bent tegengekomen. Hoewel Kate Spade vrouwenmerk is, kun je zien dat zij design en kleur heel goed weet te combineren door de hele collectie.

Kate Spade in het kort:
Fashion designer Kate Spade is geboren als Katherine Noel Brosnahan op 24 december 1962 in Kansas City, Missouri, USA. In 1986 studeerde ze af van Arizona State University, waarna ze naar The Big Apple (New York) vertrok. In 1993 begon ze haar business met een eigen lijn van zwarte handtassen. Anno 2013 zijn er ± 80 Kate Spade stores en ± 40 outlet stores in de US die samen goed zijn voor een omzet van ± 750 miljoen dollar.

De feestdagen komen er weer aan en ook voor Kate Spade is het een periode van serious business. En om hun feestdagen collectie onder de aandacht te brengen komt Kate Spade de allereerste shoppable web video ad, ingebouwd in een web banner.

De makers hebben gebruikt gemaakt van Google Lightbox en HTML5, deze banner is de eerste in zijn soort dat het mogelijk maakt dat consumenten direct de getoonde items te laten bestellen zonder diep de shop in te duiken.

Check de ‘It’s the glitter things that count’ shoppable web video ad op de Kate Spade homepage en scroll iets voorbij de helft van de pagina om de ad te zien. Tof deze innovatieve ad te zien, hopelijk volgen er meer. Big Up!

WATCH: KATE SPADE NEW YORK HOLIDAY 2013