The Return Of Stan Smith

Adidas_Stan_Smith_sneaks

A good classic never goes out of style! Dat geldt voor alles en dus ook zeker voor bepaalde, iconische, sneakers.
Heerlijk hoe deze modellen tijdloos blijven en met bijna elke outfit te rocken zijn. De ‘adidas Stan Smith’ is een van deze Hall Of Fame classic sneakers.

All right even wat knowledge over Stan:
De adidas Stan Smith tennis shoe is vernoemd naar de charismatische en 1.93m lange Stanley Roger “Stan” Smith, geboren op 14 December 1946 in Pasadena, California. Stan is een voormalig World No. 1 tennisspeler en heeft als single speler 2 Grand Slam toernooien op zijn naam staan. Namelijk: The US Open in 1971 en Wimbledon in 1972. In zijn totale carrière, single en dubbel, heeft Stan 90 titels weten te veroveren. In 1987 werd Smith opgenomen in de International Tennis Hall of Fame.

En dan de shoe:
Het model werd voor het eerst gedropt ergens in 1963. De adidas Stan Smith zag pas in 1971 het licht. In 1973 tekende Smith officieel het contract met adidas. Maar de Stan Smith zoals wij die nu kennen werd, na wat ge-tweak in de 70’s, gedropt in 1978. Met z’n clean design is de Stan Smith adidas’s best-selling model of all time. En terecht!

Hoewel de Stan Smith elk jaar ergens opduikt in de vorm van een collab of een special edition heeft adidas heel wijselijk besloten om in 2014 een serieuze pack te droppen. Dit kwartaal kunnen we een aantal classic white leather versies verwachten en een aantal suède versies. Yummi!! Bring It On adidas!

WATCH: adidas Originals | The Return of Stan Smith

WATCH: adidas Originals | Stan Smith | Terranova

WATCH: adidas Originals | Stan Smith | Ana Girardot

WATCH: adidas Originals | Stan Smith | Will Arnett

Adidas_Stan_Smith_SS14_1

Adidas_Stan_Smith_SS14_2

Adidas_Stan_Smith_SS14_3

Adidas_Stan_Smith_SS14_4

Adidas_Stan_Smith_SS14_5

Adidas_Stan_Smith_SS14_6

Adidas_Stan_Smith_SS14_7

ONE OF OUR PERSONAL FAVORITES: adidas Originals – Stan Smith Consortium 2009 – Grey/Black/Green

Adidas_Consortium_2009_Grey-Black-Green